Aronia Fruit

Aronia Fruit

Aronia, njohur edhe si “mollë e egra” ose “mollë e zezë,” është një frut i cili fillimisht u kultivua në Amerikë dhe pastaj u përhap në Europë. Ky frut ka qenë përdorur për prodhimin e lëngjeve, shurupeve, çajrave, reçelit, dhe produkteve të tjera të pasura me shijen dhe cilësinë e tij specifike.

 

Aronia përbën një burim të pasur të substancave ushqyese dhe është i njohur për përmbajtjen e lartë të fibrave, vitaminës C, manganit, dhe vlerave të tjera të dobishme. Studiuesit kanë identifikuar se vetëm 28 gram aronia mund të ofrojnë përbërësit ushqimorë në vlerat e mëposhtme:

– Kalori: 13

– Proteina: 2 gram

– Yndyrë: 0 gram

– Karbohidrate: 12 gram

– Fibër: 2 gram

– Vitaminë C: 10% e vlerës së nevojshme ditore

– Mangan: 9% e vlerës së nevojshme ditore

– Vitaminë K: 5% e vlerës së nevojshme ditore

 

Këto vlera tregojnë se aronia është një burim i mirë i vitaminës C, e cila ka një rol kyç në mbështetjen e sistemit imunitar dhe shëndetin e lëkurës. Përveç kësaj, përmbajtja e lartë e fibrave ndihmon në mbajtjen e shëndetit të sistemit të tretjes. Manganit dhe vitaminës K i japin vlera të tjera të dobishme për trupin.

 

Aronia ka bërë furore për cilësitë e tij antioksiduese dhe përdoret gjithashtu si një alternativë e shëndetshme në shumë produkte ushqimore dhe pije. Ky frut ka një shije karakteristike e thellë dhe e ftohtë, duke bërë tërheqjen e tij të veçantë për konsumatorët që kërkojnë një alternativë të shijshme dhe të shëndetshme.

brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
brand
Arka e blerjeve0
Nuk ka produkte në shportë
0